5 tips voor meer energie in de winter

5 tips voor meer energie in de winter

Je kent het wel. Die koude donkere lange winterdagen. Je voelt je futloos, moe en hebt weinig energie.
En dat heb je toch echt nodig om je werk goed te kunnen doen, lekker te kunnen sporten en gezellig te kunnen zijn voor de mensen om je heen.
Toch kom je de laatste tijd de bank niet vaak meer af na een dag hard werken. Dit komt ook je gewicht niet ten goede. Je zou graag een paar kilo afvallen.
Pas onderstaande tips toe. Je zult merken dat je meer energie krijgt, vrolijker bent en dat je lichaam slanker naar een paar weken slanker zal zijn.

1. Eet natuurlijke producten

Bewerkt eten zit vol met suikers en ongezonde vetten. Daarom zijn deze niet goed voor je lichaam. Je raakt ervan uit balans en ze verstoren belangrijke processen in je lichaam. Dit kost heel veel energie.
Kies ervoor om te eten volgens een koolhydraat arm dieet en zoveel mogelijk voedsel uit de natuur te eten. Vlees, vis, ei, noten, oliën, zaden, pitten, groenten en fruit. En maak je eten lekkerder met kruiden en specerijen.
Je geeft het lichaam dan wat het nodig heeft. Het lichaam kan deze voeding het beste verteren en ons snel van energie voorzien.

2. Adem

Zuurstof is erg belangrijk als het om energie gaat. Je kunt ongeveer 3 minuten zonder zuurstof maar daarna houdt het op.
Om voldoende energie te hebben is het heel belangrijk om diep adem te halen. Je kunt dit trainen. Haal diep adem tot in je buik, dan krijg je meer zuurstof binnen en heb je dus meer energie.

3. Drink voldoende water

Omdat je lichaam voor ongeveer 70 % uit water bestaat hebben veel processen in je lichaam water nodig.
Het is daarom belangrijk om altijd voldoende water in je lichaam te hebben. Zo kun je op de juiste manier energie op wekken.
Probeer in ieder geval 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken.

4. Drink groentesap

Groentesap kun je maken door groenten in de blender of sap machine te persen. Deze sap bevat veel vitaminen en mineralen die je lichaam direct op kan nemen en om kan zetten in energie.

5. Omring je zelf met leuke mensen

Mensen hebben andere mensen nodig om gelukkig te kunnen zijn. Mensen geven je energie.
Hoewel je soms misschien graag alleen wil zijn, is het toch belangrijk om mensen op te zoeken.
Als je mensen om je heen hebt die je interessant vind, kunnen zij je veel energie geven. Zoek ze daarom wat vaker op en ga samen leuke, bij voorkeur actieve dingen doen.
Wil je meer informatie over gezondheid en afvallen? Klik dan hier.

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *