Paleo dieet

Het Paleo dieet is top!

(Klik hier voor meer over het paleo dieet)

In onze huidige samenleving spelen veel zogeheten welvaartsziekten een steeds grotere rol. Velen hiervan zijn een direct gevolg van de eetpatronen en leefwijzen die worden gehanteerd door een grote meerderheid van de wereldbevolking. De manier van eten is zeker in de laatste 10.000 jaar sterk veranderd ten opzichte van de miljoenen jaren die daaraan vooraf gingen. We hebben steeds vaker te maken met bewerkt voedsel, waarbij tal van chemische stoffen zijn toegevoegd om het eten langer houdbaar te maken en die bijdragen aan een gevoel van afhankelijkheid jegens deze stoffen, waardoor je er steeds meer van zult willen nuttigen om een voldaan gevoel te krijgen.

Kleur- en smaakstoffen en suikers worden veelvuldig toegevoegd om het voedsel aantrekkelijk te maken voor zowel de smaak als het zicht, zodat hier volop vraag naar blijft. Conserveringsmiddelen worden toegevoegd zodat het voedsel voor langere tijd kan worden bewaard.

Het Paleo dieet biedt hiertegen een krachtig alternatief, door te kijken naar hoe de mensen vroeger aten en welke producten in oorsprong het meest heilzaam en gunstig zijn voor het welzijn van de mens. Hierbij word aandacht besteed aan onbewerkte, pure producten, waar geen stoffen aan zijn toegevoegd, maar die juist zo schoon mogelijk gehouden zijn. Het benadert het voedingspatroon vanuit een uitgangspunt van natuurlijke voedingsstoffen.

Over het algemeen horen suikers, graan en melkproducten niet tot deze oorspronkelijke voeding, te meer omdat het juist deze producten zijn die behoorlijk wat schade kunnen geven aan de algehele gezondheid. In plaats daarvan richt het Paleo dieet zich op producten als vlees, vis, fruit, groenten en zaden en noten. Alles wat goed rauw te eten is, valt over het algemeen prima binnen het Paleo dieet. Je kunt de voedingslijst raadplegen om jezelf te informeren over welke producten effectief zijn voor het behalen van een goede gezondheid.

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *