Pycnogenol is dé oplossing

Pycnogenol is dé oplossing

Pycnogenol wordt gewonnen de schors van een soort pijnbomen die voornamelijk voorkomen in Frankrijk, de ‘Pinus Maritima’ genaamd. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het door sommigen ook wel pijnboomschorsextract genoemd wordt. De laatste jaren is het ook bekend geworden onder het grote publiek, als onder meer antioxidant en wondermiddel tegen allerlei kwaaltjes.

Pycnogenol is een sterk antioxidant. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat het tot 20 keer sterker is dan vitamine C en zelfs 50 keer sterker dan vitamine E. Als antioxidant zorgt het ervoor dat vrije radicalen geen schade meer kunnen aanrichten door ze te neutraliseren. Daarnaast heeft het ook nog een heleboel andere positieve bijwerkingen. Eén daarvan is dat het zorgt voor een verbeterde bloedsomloop. Dit helpt onder andere bij het minimaliseren of zelfs helemaal verhelpen van oorsuizen, een vervelend probleem waar sommige mensen mee kampen. Een andere positieve bijwerking van Pycnogenol is dat het zorgt voor een gezonde darmwand en bovendien een beter functionerend immuunsysteem. Tot slot werkt Pycnogenol ook nog eens ontstekingsremmend: de oxidatieve stress wordt verlaagd en de productie van ontstekingsbevorderende enzymen wordt verlaagd, waardoor de ontstekingen en de reactie van het lichaam zelf een stuk minder fel zijn.

Pycnogenol bestaat onder andere uit meerdere in water oplosbare polyfenolen, waaronder monomeren, oligomere en polygomere proanthocyanidines en een aantal organische zuren. Deze grote diversiteit aan werkzame stoffen zorgt dan ook voor de bovenstaande uiteenlopende effecten.

Als je nou op zoek bent naar Pycnogenol is er nog een ander groot voordeel: je hoeft namelijk niet helemaal naar Frankrijk om deze stof te bemachtigen. Zo kan je dit wondermiddel onder meer op topvitamins.nl bestellen in tabletvorm. Deze tabletten bevatten alle natuurlijke ingrediënten die direct gewonnen zijn uit de pijnbomen in Frankrijk en doen dus niet onder voor de bast zelf. Hierdoor kan je gemakkelijk profiteren van alle positieve eigenschappen van dit product.

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *