Tips om gezond af te vallen

Tips om gezond af te vallen

Wanneer mensen praten over wat ze willen veranderen aan zichzelf, zal meer dan de helft zeggen dat er wel een aantal kilo vanaf mag. Gelukkig is dit veel makkelijker dan je denkt! Met de juiste discipline en voeding kom je al een heel eind. In dit artikel geven we je enkele tips waarmee jij je patroon structureel kan gaan veranderen en al snel resultaat zult boeken!

Sporten en bewegen

De meest voor de hand liggende oplossing is door te gaan sporten. Echter blijkt in de praktijk dat hoe goed de intenties ook zijn, het merendeel het slechts enkele weken volhoudt om weer in het oude patroon terug te vallen. Toch is het belangrijk dat je lichaam dagelijks genoeg beweging krijgt, dagelijks heeft je lichaam minimaal 30 minuten aan beweging nodig. Zorg er dus voor dat je je patroon verandert, waardoor je aan minimaal 30 minuten komt. Laat de auto vaker staan en fiets of loop kleine stukjes. Doordat je vaker in beweging bent, zal je lichaam ook actiever vet gaan verbranden.

Voeding

Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te weten dat voeding een heel grote invloed heeft op je vetgehalte. Door gedisciplineerd met eten om te gaan, kan je al snel resultaat boeken. Minimaliseer bijvoorbeeld het aantal suikers dat je binnen krijgt. In nagenoeg alles wat we binnen krijgen zit namelijk al suiker. Neem dus bijvoorbeeld vaker een glas water in plaats van cola.

Daarnaast heb je ook snelle suikers, gezonde vetten en eiwitten die makkelijk door je lichaam worden verbrand en je toch een vol gevoel geven. Voorbeelden hiervan zijn vis, vlees, eieren, groenten, pitten, zaden en noten. Een nog makkelijkere manier om gezonde vetten en eiwitten tot je te krijgen, is door eiwitshakes te nuttigen. Een eiwitshake geeft je een vol gevoel en het zet je lichaam aan het werk om energie te verteren.

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *