Wat is de beste sportvoeding

admin
Reacties uitgeschakeld voor Wat is de beste sportvoeding

Wat is de beste sportvoeding voor, tijdens en na het trainen?

Wanneer je intensief gaat sporten is het belangrijk dat je de juiste voedingstoffen binnenkrijgt en ook nog is op het juiste moment. Dit geldt overigens ook voor na de training. Zodoende kun je het optimale rendement uit het sporten halen. Met de juiste sportvoeding zal jouw lichaam vooraf voorbereid zijn op alle mogelijke inspanningen en achteraf zal je lichaam weer volledig herstellen. Het is dus van essentieel belang dat je de juiste sportvoeding inneemt voor, tijdens en na de training.

Voor de training

Allereerst moet je weten op welk tijdstip je gaat trainen. Ga je in de ochtend trainen? Dan is het beter op daarna te ontbijten. Wel kun je een lichte maaltijd nemen die je energie geeft, maar die je maag niet vult. Denk hierbij aan een kleine salade met wat komkommer, tomaat en avocado. Ook kun je een stukje kipfilet of zalm nemen. Werk je overdag en ga je ’s avonds sporten? Neem dan een normale maaltijd met bijvoorbeeld rijst en kipfilet.  Door een lichte maaltijd te nemen zal je lichaam meer calorieën verbranden. Wacht minimaal een uur voordat je gaat sporten. Zo kan je lichaam het avondeten verwerken en zal je geen vetopslag hebben. Daardoor haal je meer rendement uit het sporten.

Tijdens de training

Tijdens het trainen heb je in principe alleen maar een fles of bidon met water nodig. Het is niet verstandig om te eten als je intensief aan het sporten bent. Wel is het verstandig om voldoende water te drinken, omdat je het vochtbalans van jouw lichaam in evenwicht moet houden. Neem regelmatig een slok water, zodat je lichaam voldoende vocht houdt.

Na de training

Wanneer je klaar bent met trainen heeft je lichaam extra behoefte aan eiwitten. Daarom is het verstandig om na de training een eiwitshake te nemen. Wel moet je erop letten wat voor soort shake je neemt, want sommige zijn van slechte kwaliteit en hebben allerlei toevoegingen die je beter niet kunt nemen. Ook kun je speciale eiwitrepen nuttigen die jou ook de nodige voedingsstoffen geven om weer optimaal te herstellen.