Water

admin

En afslank tip nummer 1 is…

Meer water drinken! Je hebt waarschijnlijk al wel eens gehoord dat water je kan helpen bij het verliezen van gewicht, maar de kans is groot dat je het niet meteen geloofde. Kan water je echt helpen met gewichtsverlies, of is het gewoon de nieuwste dieet trend?
Het korte antwoord is heel eenvoudig: ja, water helpt je af te slanken, maar zoals gewoonlijk is er ook een lang antwoord en zijn er enkele concrete vragen die je wellicht beantwoord wilt zien wanneer je zo snel en gezond mogelijk wilt afvallen door water te drinken. Wanneer moet je water drinken? Hoeveel water moet je drinken? Moet het water ijskoud zijn? En vooral: hoe werkt dat precies, afvallen door water te drinken?

Hoe werkt dat, afvallen met water?

Om de kritische lezers te overtuigen zullen we die laatste vraag eerst beantwoorden. Wat water tot een uitstekend afslankmiddel maakt, zijn de volgende twee eigenschappen: water versnelt je metabolisme en onderdrukt je hongergevoel. Wanneer je metabolisme sneller gaat, heb je meer energie nodig en gaat je lichaam vanzelf meer calorieën verbranden. Zonder ook maar één minuut aan sport te doen.
Water vult ook je maag. Wanneer je water voor of tijdens een maaltijd drinkt, zal je sneller een verzadigd gevoel hebben. Bijgevolg is dat je minder zult eten, en dus afvalt.

Water voor de maaltijd

Onderzoek heeft aangetoond dat water drinken voor een maaltijd ervoor zorgt dat je minder eet. Mensen die één glas water dronken voor de maaltijd, aten gemiddeld 75 calorieën minder tijdens die maaltijd. Drink je niet één glas water, maar drie glazen, dan wordt het effect nog groter. Zo verminder je moeiteloos je calorie-inname, zonder dat je daarvoor allerlei dieetproducten hoeft in te slaan of jezelf hoeft uit te hongeren. Let wel op: het beste drink je water een half uur voor de maaltijd, niet vlak ervoor.

IJskoud water

Het metabolisme-versnellende effect van water is voor een groot deel te danken aan het feit dat je lichaam het water dat je drinkt moet verwarmen. Bekijk je lichaam als een soort oventje: wanneer je er ijskoud water in stopt, moet die oven erg zijn best doen om zijn eigen temperatuur te behouden. Door water drinken laat je je lichaam werken, zonder dat je er dus echt moeite voor hoeft te doen. Een uitstekend alternatief voor een rondje rond de piste of een halfuur op de loopband. Stop dus met het drinken van alcohol en ook vruchtensappen, deze verstoren je metabolisme alleen maar.

Vergeet niet te sporten!

Dat wil echter niet zeggen dat je mag stoppen met sporten wanneer je voor elke maaltijd een paar glazen ijskoud water drinkt. Integendeel, wanneer je veel water drinkt, is je lichaam in topconditie om een goede sportprestatie neer te zetten. Je bent helemaal gehydrateerd, wat er voor zorgt dat je minder krampen zal krijgen of spierpijn zal ontwikkelen tijdens het sporten. Drink je voldoende water, dan kan je harder en langer sporten, met als gevolg dat je nog meer calorieën verbrandt en dus sneller afvalt. De conclusie lijkt duidelijk: wie snel wil afvallen, drinkt water. Elke dag, voor elke maaltijd.

Gerelateerde berichten

snel afvallen dieet

Geen opmerkingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *